Koncert 1.9.2017

1.9.2017 o 20:00 hod

Nothing but Swing Trio & Peter Adamov

Nothing But Swing Trio pôsobí v nezmenenej zostave už od roku 1998, kedy sa v Banskej Bystrici spojili traja hudobníci: Klaudius Kováč – klavír, Róbert Ragan – kontrabas a Peter Solárik – bicie. Už samotným názvom sa skupina Nothing But Swing Trio hlási k tradícii a hudobnému odkazu významnej generácie jazzových hudobníkov štyridsiatych a päťdesiatych rokov 20. storočia, ako boli Lester Young, Bud Powell, Charlie Parker a ďalší.
Toto zoskupenie sa rýchlo stalo stálou súčasťou jazzového diania doma i v zahraničí. Účinkuje v jazzových kluboch, ale aj na významných domácich a európskych koncertných fórach. V roku 1999 sa formácia stala laureátom festivalu Jazzové Vianoce v Bratislave a získala ocenenie za sólové výkony. V roku 2002 nahrala skupina svoje debutové CD s názvom „Soul Station“,  ktoré sa stretlo s pozitívnym ohlasom.
Na svoje druhé CD, ktoré vyšlo v roku 2004 pod názvom „Stano Palúch & Nothing but Swing Trio“ si skupina pozvala ako hosťa fenomenálneho slovenského huslistu Stana Palúcha a nahrala s ním rad štandardov, vlastných skladieb a jazzových úprav ľudových piesní.Už samotným názvom sa skupina Nothing But Swing Trio hlási k tradícii a hudobnému odkazu významnej generácie jazzových hudobníkov štyridsiatych a päťdesiatych rokov 20. storočia, ako boli Lester Young, Bud Powell, Charlie Parker a ďalší.

Peter Adamov – je slovenský hudobník, skladateľ, spevák, multiinštrumentalista, skladateľ a textár. U nás sa Vám predstaví ako spevák sprevádzaný svojou gitarou. Vystupuje v rôznych formáciach a hráva široký záber repertoáru od ľudovej hudby cez Bacha až po súčasný jazz.